Jag har skapat en premiumsnaps som passar utmärkt till klassik svensk fet och salt mat. Den är perfekt till revbensspjäll eller en hamburgare. Funkar också utmärkt som avec
Så kul att du hittat hit! Här hittar du en liten snapsvisa om de dyra matpriserna.
4 cl Wincents Gårdssnaps
20 cl Starkt kaffe
lättvispad grädde
Blanda sprit och kaffe
Toppa med grädden
Skål på er
· 2 dl Wincent’s Gårdssnaps
· 2 dl vispgrädde
· 400 g sötad kondenserad mjölk
· 50 g mörk choklad
· 1 msk pulverkaffe
· 2 msk vaniljsocker
Värm grädden försiktigt och smält chokladen där i.
Vispa ner kaffepulver och vaniljsocker.
Blanda i den kondenserade mjölken.
Tillsätt Gårdssnapsen och blanda väl.
Häll upp på flaska och förvara i kyl.
Hållbarhet minst ett par veckor men troligen är den slut tidigare så det behöver man inte tänka på.
Servera kall
Skål på er!
· 2 cl Wincent’s Gårdssnaps
· 2 cl Winny´s eller Baileys
· 2 dl starkt kaffe
· vispgrädde
· lite pulverkaffe, farinsocker eller riven choklad
·
Blanda kaffe sprit och likör
toppa med vispad grädde och lite kaffe, socker el choklad
Skål på er!
1 förpackning inläggningssill eller 200g urvattnad saltsill
0,5 dl Wincent’s Gårdssnaps
Lag:
0,5 dl ättiksprit 12%
1 dl socker
1,5 dl vatten
6-8 pepparkorn av vardera, kryddpeppar, vitpeppar och grönpeppar
1 lagerblad
2-3 blad libbsticka
1 rödlök
1 rött äpple
1 knippe gräslök, gärna blomknoppar och blommor.
Gör så här:
Dela sillen i lagom stora bitar.
Lägg i en skål och slå på brännvinet
Koka lagen, låt svalna
Skär några ringar först att lägga i burken, hacka resten.
Kärna ur äpplet, skär några ringar, dela resten i bitar.
Hacka gräslöken
Blanda ihop sill och det hackade med lagen. Varva detta med ringarna i en glasburk. På med locket och ställ i kylen minst 2 dagar
·
1 förpackning 5-minuterssill eller 200g inlagd sill
0,5 dl Wincent’s Gårdssnaps
1 knippe gräslök
1 dl Cream fraiche
1 msk majonnäs
50 g valfri rom/kaviar, röd ser trevligast ut
Gör så här:
Dela sillen I lagom stora bitar och lägg i en skål.
Slå på brännvinet.
Hacka gräslöken
Blanda ihop alltihop och lägg upp i en glasburk.
Låt stå i kylen minst fyra - fem timmar men helst en dag eller två.