Jag har skapat två premiumsnapsar.
Wincent´s gårdssnaps som passar utmärkt till klassik svensk fet och salt mat. Den är perfekt till revbensspjäll eller en hamburgare. Funkar också utmärkt som avec
Wincent´s potatisbrännvin. Det passar bra som snaps och som kaffekask.
Så kul att du hittat hit! Här hittar du en liten snapsvisa om de dyra matpriserna.
4 cl Wincents Gårdssnaps
20 cl Starkt kaffe
lättvispad grädde
Blanda sprit och kaffe
Toppa med grädden
Skål på er
· 2 dl Wincent’s Gårdssnaps
· 2 dl vispgrädde
· 400 g sötad kondenserad mjölk
· 50 g mörk choklad
· 1 msk pulverkaffe
· 2 msk vaniljsocker
Värm grädden försiktigt och smält chokladen där i.
Vispa ner kaffepulver och vaniljsocker.
Blanda i den kondenserade mjölken.
Tillsätt Gårdssnapsen och blanda väl.
Häll upp på flaska och förvara i kyl.
Hållbarhet minst ett par veckor men troligen är den slut tidigare så det behöver man inte tänka på.
Servera kall
Skål på er!
· 2 cl Wincent’s Gårdssnaps
· 2 cl Winny´s eller Baileys
· 2 dl starkt kaffe
· vispgrädde
· lite pulverkaffe, farinsocker eller riven choklad
·
Blanda kaffe sprit och likör
toppa med vispad grädde och lite kaffe, socker el choklad
Skål på er!
1 förpackning inläggningssill eller 200g urvattnad saltsill
0,5 dl Wincent’s Gårdssnaps
Lag:
0,5 dl ättiksprit 12%
1 dl socker
1,5 dl vatten
6-8 pepparkorn av vardera, kryddpeppar, vitpeppar och grönpeppar
1 lagerblad
2-3 blad libbsticka
1 rödlök
1 rött äpple
1 knippe gräslök, gärna blomknoppar och blommor.
Gör så här:
Dela sillen i lagom stora bitar.
Lägg i en skål och slå på brännvinet
Koka lagen, låt svalna
Skär några ringar först att lägga i burken, hacka resten.
Kärna ur äpplet, skär några ringar, dela resten i bitar.
Hacka gräslöken
Blanda ihop sill och det hackade med lagen. Varva detta med ringarna i en glasburk. På med locket och ställ i kylen minst 2 dagar
·
1 förpackning 5-minuterssill eller 200g inlagd sill
0,5 dl Wincent’s Gårdssnaps
1 knippe gräslök
1 dl Cream fraiche
1 msk majonnäs
50 g valfri rom/kaviar, röd ser trevligast ut
Gör så här:
Dela sillen I lagom stora bitar och lägg i en skål.
Slå på brännvinet.
Hacka gräslöken
Blanda ihop alltihop och lägg upp i en glasburk.
Låt stå i kylen minst fyra - fem timmar men helst en dag eller två.