MINA SNAPSAR


Jag har skapat två premiumsnapsar.


Wincent´s gårdssnaps som passar utmärkt till klassik svensk fet och salt mat. Den är perfekt till revbensspjäll eller en hamburgare. Funkar också utmärkt som avec


Wincent´s potatisbrännvin. Det passar bra som snaps och som kaffekask.

En passande snapsvisa 

Så kul att du hittat hit! Här hittar du en liten snapsvisa om de dyra matpriserna.

Wincent´s gårdssnaps

Wincent´s potatisbrännvin

Snapsen är baserad på Tevsjö vodka och ett plommondestillat på färska plommon. För att få ett djup har ett plommonmecerat på torkade plommon blandats i. Sedan har den smakats upp med lite sherry för angenäma fattoner. 


Receptet till Gårdssnapsen har tagits fram gemensamt av destelleriet som jag anlitar och mig.


Wincent´s potatisbrännvin


Detta förstklassiga potatisbrännvin är en hyllning till vår kära knöl, som betytt så mycket för Sverige, och till Östergötland som potatislän. Det är gjort på utvald potatis av min favoritsort King Edward som odlats dels på vår egen går Övre Torp i Hannäs socken i Åtvidaberg och dels av Johan Andersson på gården Söräng i Lönsås socken på Östgötaslätten.


Det är destillerat på samma sätt som en whiskey till lite lägre alkoholhalt än när man gör exempelvis en vodka. Detta för att bevara mer av smakerna från potatisen. Vilket gör att det är ett karaktärsfullt brännvin som är lite gammeldags på ett mordernt sätt. 

Wincent´s gårdssnaps och potatisbrännvin tillverkas av Tevsjö Mill & Distillery i Järvsö.


Det är ett destelleri som själva tillverkar råspriten och gör detta på lokala råvaror på ett hantverksmässigt sätt. 


2022 tilldelades Jonas, som driver företaget tillsammans med sin fru, utmärkelsen Guldnubben


Här kan ni läsa mer om Tevsjö

Jag och Jonas i samspråk 

En del har gjorts på destillerit och en del hemma i mitt kök

Wincent-coffe


4 cl Wincents Gårdssnaps

20 cl Starkt kaffe

lättvispad grädde


Blanda sprit och kaffe

Toppa med grädden



Skål på er


Wincent’s Sipping Cream

(Winny´s)


· 2 dl Wincent’s Gårdssnaps

· 2 dl vispgrädde

· 400 g sötad kondenserad mjölk

· 50 g mörk choklad

· 1 msk pulverkaffe

· 2 msk vaniljsocker

Värm grädden försiktigt och smält chokladen där i.

Vispa ner kaffepulver och vaniljsocker.

Blanda i den kondenserade mjölken.

Tillsätt Gårdssnapsen och blanda väl.

Häll upp på flaska och förvara i kyl.

Hållbarhet minst ett par veckor men troligen är den slut tidigare så det behöver man inte tänka på.

Servera kall


Skål på er!

Kaffe-Wincent


· 2 cl Wincent’s Gårdssnaps

· 2 cl Winny´s eller Baileys

· 2 dl starkt kaffe

· vispgrädde

· lite pulverkaffe, farinsocker eller riven choklad

·

Blanda kaffe sprit och likör

toppa med vispad grädde och lite kaffe, socker el choklad


Skål på er!

Wincent’s brännvinssill, klar

 

1 förpackning inläggningssill eller 200g urvattnad saltsill

0,5 dl Wincent’s Gårdssnaps


Lag:

0,5 dl ättiksprit 12%

1 dl socker

1,5 dl vatten

6-8 pepparkorn av vardera, kryddpeppar, vitpeppar och grönpeppar

1 lagerblad

2-3 blad libbsticka

 

1 rödlök

1 rött äpple

1 knippe gräslök, gärna blomknoppar och blommor.

 

Gör så här:

Dela sillen i lagom stora bitar.

Lägg i en skål och slå på brännvinet

Koka lagen, låt svalna

Skär några ringar först att lägga i burken, hacka resten.

Kärna ur äpplet, skär några ringar, dela resten i bitar.

Hacka gräslöken

 

Blanda ihop sill och det hackade med lagen. Varva detta med ringarna i en glasburk. På med locket och ställ i kylen minst 2 dagar

·

Wincent’s krämiga brännvinssill

 

1 förpackning 5-minuterssill eller 200g inlagd sill

0,5 dl Wincent’s Gårdssnaps

1 knippe gräslök

1 dl Cream fraiche

1 msk majonnäs

50 g valfri rom/kaviar, röd ser trevligast ut

 

Gör så här:

Dela sillen I lagom stora bitar och lägg i en skål.

Slå på brännvinet.

Hacka gräslöken

Blanda ihop alltihop och lägg upp i en glasburk.

Låt stå i kylen minst fyra - fem timmar men helst en dag eller två.